Извештаи од акции и сведоштва на клиенти

Лешница и Кривошијски водопад – Шар Планина

Лешница – долина на Шар Планина. Се наоѓа во средишниот дел на Шар Планина во пределот на највисоките шарски врвови, помеѓу врвовите Среден Камен и Плат. На југозапад е оградена…

Гросглокнер и Триглав 07.07-11.07.2023

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА АКЦИЈАТА: Со својата висина од 3798 метри, Grossglockner е највисокиот планински врв во Австрија, а исто така и целиот масив на групата Glockner во централниот дел на…

Методија Ичев

Методија Ичев Приказната за соработката со Методија Ичев започна во 2022 година, веднаш по завршувањето на Водно Матка Траил 2022 година. Методија е еден од редовните учесници на треил трките…

Меденица 2163м

Искачување Меденица 2163м (14.05.2023) Можеби помалку типичен пролетен мајски ден со многу дожд, но сепак со расположена и насмеана група планинари и во овој дождлив ден, врвот Меденица беше искачен.…

Дубровник 21К

Настан: Дубровник 21к Трка: 21к Време: 01h : 44min Дарко Аницин Ова е мојот трет полумаратон, првиот беше Виз Ер Скопскиот маратон 2022 (истрчан за 2:04 минути), вториот Бокешки полумаратон…

Grossglockner 3798mnv – Aвстрија – Јануари 2023

Зимско Искачување  02.01 -05.01 2023  Број на наврски: 2 Прва наврска: Никола Илиевски (Клуб: I love Hiking) Дејан Тодевски (Клуб: ПСК Стратус) Втора наврска Слободан Димовски (Клуб: А.К. Велесин) Никола…